DAWRA

Bestuur Dawra

 

Het verenigingsbestuur bestaat uit de volgende personen:

 

Angela van Duyvenbode, voorzitter 


Met de paplepel ingegoten en grootgebracht tussen de arabieren op de fokkerij van mijn ouders! Daardoor de rijkdom om al van jongs af aan met mijn billen op het paard te verblijven! En vanaf 1998 ben ik in een western zadel te vinden. Ooit samen begonnen met mijn once in a lifetime vriend Penthor, en menig avontuur mogen beleven, zowel binnen als buiten de nederlandse grenzen. En naast de vele bekers, linten & ervaringen, heb ik al zoveel mooie mensen op die weg mogen ontmoeten. Na Penthor zijn overlijden in 2021 heeft hij het stokje vanaf boven overgedragen aan de jonge ruin Shahenshah en op dit moment staat ook de mooie merrie Ero's Valentina bij ons op stal, waar ik momenteel met veel plezier op rijdt. We gaan zien wat de wedstrijdtoekomst met beide paarden voor ons in peto heeft. Maar het plezier met dit mooie ras staat voorop. 

 

Natuurlijk ben ik al lid vanaf het eerste uur van onze mooie vereniging de DAWRA, en jaren geleden heb ik het bestuur al eens vergezeld als secretaris. En trots ben ik dat ik mij vanaf februari 2023 voorzitter mag noemen van deze geweldige fanatieke en hechte vereniging. 2023 is "ons" jubileumjaar, maar laten we er nog met gemak het dubbele aanvast plakken. 

Laat het weten als je ideeen hebt, samen maken we deze vereniging tot een familie waar een ieder zich mag thuisvoelen. Let's go and ride.... the greatest pride!

 
Amanda Compaan, secretaris 

Mijn naam is Amanda Compaan. Met 6 jaar begonnen op de manege en niet meer gestopt met paardrijden. Rond 2008 pas echt in aanraking gekomen met de Arabieren bij Arabian Stud Europe en meteen verkocht. In 2009 moest ik voor mijn opleiding naar Portugal en heb ik voor een jaartje de Arabieren moeten inruilen voor Lusitano’s. Ook hele leuke gevoelige paarden om mee te werken.

Eenmaal terug in Nederland begon een eigen paard wel te kriebelen en heb ik samen met mijn moeder toch de stap genomen. Onze eerste eigen Arabische toen nog hengst Bastian el Pryam kwam in december 2010, 3,5 jaar oud, nog onbeleerd en een geweldig karakter. Met inrijden begonnen met Engels rijden, maar na een aantal maanden de overstap gemaakt naar western omdat deze manier van rijden ons meer aansprak dan de dressuur. 

Ik ben lid geworden van de Dawra in 2011 omdat ik graag een wedstrijd wilde starten met de merrie Dakaree die ik toen bij ons op stal had staan om te rijden. De sfeer binnen de Dawra vond ik erg fijn! En sinds die tijd lid gebleven en heb ook met Bas enkele wedstrijden gereden. Dit bleef helaas bij enkele wedstrijden, met Bas hebben we vele ups en down gekend op medisch vlak en is hij met 9 jaar met pensioen gegaan.

In 2015 vroeg Paulette mij of ik het leuk zou vinden om in het bestuur te komen van de Dawra. Dit leek mij een erg leuke uitdaging en zo ben ik op de ALV in Januari in de functie Secretaris gerold. Inmiddels dus al vele jaren actief achter de schermen en aanwezig als vrijwilliger op de wedstrijden.
In 2017 is onze paardenfamilie uitgebreid met een, toen nog klein veulentje Yamajid Hayati. Inmiddels is hij onder de vleugels van Bas uitgegroeid tot een stoere man en is het de bedoeling dat hij in de toekomst ook weer meegaat en ik ook weer eens onder het zadel zal verschijnen op de wedstrijden! Ik hoop nog lang te kunnen genieten van onze vereniging en de arabieren!

Jennifer Helwig, penningmeester


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carmen Brink, wedstrijd secretariaat

Hallo, ik ben Carmen Brink- van den Boogaard en de meeste mensen kennen mij als ring steward bij de DAWRA en soms WRAN wedstrijden en als medewerker van het Arabische Volbloedpaarden Stamboek waar ik sinds 1 januari 2000 werkzaam ben.

Vanaf 18 februari 2024 ben ik weer verantwoordelijk voor het DAWRA wedstrijd secretariaat. Al eerder heb ik in het DAWRA bestuur gezeten, mijn eerste jaar als stamboek vertegenwoordiger 2010 en daarna van 2011-2013 als wedstrijd secretariaat. Daarna van 2017 tot 2020 als speciale commissie wedstrijdsecratariaat. Nu vanaf 2024 ben ik weer verandwoordelijk voor het wedstrijd secretariaat als DAWRA bestuurslid.

Ik ben getrouwd met EDWIN en samen hebben wij 3 honden. Op dit moment wonen wij in het mooie Apeldoorn op de Veluwe.

In 1993 ben ik voor het eerst met het Arabische Volbloed in aanraking gekomen via de NAtionale KAmpioenschappen in Maartensdijk en in 1997 kocht ik mijn eerste 2 Arabische Volbloeden met mijn toenmalige partner die ik in 2000 plotseling verloren heb. Dit waren de Poolse merries Gilvana (Gil) en haar in de USA geboren moeder Czreigna (Sovereign) Met deze merries heb ik geshowd, gefokt en gereden (Western & Dressuur)

Ook met nakomelijgen van Gilvana, CZA Ararat Gilvan en CZA Arba Gilra'en heb ik western gereden. Helaas ben ik te weinig bij de DAWRA gestart wegens omstandigheden, paard kreupel of ziek, wedstrijd afgelast etc.

Enkele jaren heb ik een paint horse gehad naast mijn Arabische Volbloeden en met hem ben ik een aantal jaar bij de WRAN en DPHC gestart.

Na de verkoop van mijn laatste Arabisch Volbloed in 2014 heb ik enkele jaren een Pintarabian merrie gehad waarmee ik gefokt heb, maar sinds 2022 heb ik geen paarden meer.

 Michelle de Groot, PR

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Monica van Duyvenbode, Algemeen bestuurslid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miranda Puppels, algemeen bestuurslid

Ik ben Miranda Puppels, 32 jaar en woon samen met mijn vriend en kat in Zaltbommel. In het dagelijks leven sta ik voor de klas en ben ik afgestudeerd als orthomoleculair Paardenvoedingstherapeut. 

Vanaf jongs af aan wilde ik al paardrijden, maar vonden mijn ouders dat niet zo'n goed idee. Uiteindelijk mocht ik een proeflesje gaan volgen en ben ik niet meer gestopt!

Jaren op een manege gereden en uiteindelijk bijrijder geworden van een leuke kwpn'er, die ik heel wat jaren heb mogen rijden en verzorgen, tot hij 32 jaar oud was geworden. En in die tussentijd nog wat andere paarden mogen rijden en verzorgen. 

Tot 3 jaar geleden ik eindelijk de stap heb durven zetten om op zoek te gaan naar een eigen paard. Geen Arabier, maar heb ik wel een hele knappe Haflinger (Andor) gekocht! Na een half jaar gaan lessen bij Canisia, gewoon lekker dressuurmatig, lekker in onze comfortzone. Ze zei wel eens "gooi er een westernzadel op!" "Nee joh..!" Maar de western was voor mij toen nog een onbekend terrein. Nadat ik een keer op een wedstrijd ben gaan kijken, was ik om... we gaan Andor omscholen naar de western. Inmiddels is hij al bijna 18 jaar en genieten we van elke rit die we maken en leren we samen heel veel en maken samen een mooie ontwikkeling door. 


Ik vind het fantastisch leuk om de Dawra te mogen ondersteunen in het bestuur! Op naar mooie wedstrijden en leuke activiteiten!