DAWRA

Bestuur Dawra

 

Het verenigingsbestuur bestaat uit de volgende personen:

 

Angela van Duyvenbode, voorzitter 


Met de paplepel ingegoten en grootgebracht tussen de arabieren op de fokkerij van mijn ouders! Daardoor de rijkdom om al van jongs af aan met mijn billen op het paard te verblijven! En vanaf 1998 ben ik in een western zadel te vinden. Ooit samen begonnen met mijn once in a lifetime vriend Penthor, en menig avontuur mogen beleven, zowel binnen als buiten de nederlandse grenzen. En naast de vele bekers, linten & ervaringen, heb ik al zoveel mooie mensen op die weg mogen ontmoeten. Na Penthor zijn overlijden in 2021 heeft hij het stokje vanaf boven overgedragen aan de jonge ruin Shahenshah en op dit moment staat ook de mooie merrie Ero's Valentina bij ons op stal, waar ik momenteel met veel plezier op rijdt. We gaan zien wat de wedstrijdtoekomst met beide paarden voor ons in peto heeft. Maar het plezier met dit mooie ras staat voorop. 

Natuurlijk ben ik al lid vanaf het eerste uur van onze mooie vereniging de DAWRA, en jaren geleden heb ik het bestuur al eens vergezeld als secretaris. En trots ben ik dat ik mij vanaf februari 2023 voorzitter mag noemen van deze geweldige fanatieke en hechte vereniging. 2023 is "ons" jubileumjaar, maar laten we er nog met gemak het dubbele aanvast plakken. 

Laat het weten als je ideeen hebt, samen maken we deze vereniging tot een familie waar een ieder zich mag thuisvoelen. Let's go and ride.... the greatest pride!

 
Amanda Compaan, secretaris 

Mijn naam is Amanda Compaan. Met 6 jaar begonnen op de manege en niet meer gestopt met paardrijden. Rond 2008 pas echt in aanraking gekomen met de Arabieren bij Arabian Stud Europe en meteen verkocht. In 2009 moest ik voor mijn opleiding naar Portugal en heb ik voor een jaartje de Arabieren moeten inruilen voor Lusitano’s. Ook hele leuke gevoelige paarden om mee te werken.

Eenmaal terug in Nederland begon een eigen paard wel te kriebelen en heb ik samen met mijn moeder toch de stap genomen. Onze eerste eigen Arabische toen nog hengst Bastian el Pryam kwam in december 2010, 3,5 jaar oud, nog onbeleerd en een geweldig karakter. Met inrijden begonnen met Engels rijden, maar na een aantal maanden de overstap gemaakt naar western omdat deze manier van rijden ons meer aansprak dan de dressuur. 

Ik ben lid geworden van de Dawra in 2011 omdat ik graag een wedstrijd wilde starten met de merrie Dakaree die ik toen bij ons op stal had staan om te rijden. De sfeer binnen de Dawra vond ik erg fijn! En sinds die tijd lid gebleven en heb ook met Bas enkele wedstrijden gereden. Dit bleef helaas bij enkele wedstrijden, met Bas hebben we vele ups en down gekend op medisch vlak en is hij met 9 jaar met pensioen gegaan.

In 2015 vroeg Paulette mij of ik het leuk zou vinden om in het bestuur te komen van de Dawra. Dit leek mij een erg leuke uitdaging en zo ben ik op de ALV in Januari in de functie Secretaris gerold. Inmiddels dus al vele jaren actief achter de schermen en aanwezig als vrijwilliger op de wedstrijden.
In 2017 is onze paardenfamilie uitgebreid met een, toen nog klein veulentje Yamajid Hayati. Inmiddels is hij onder de vleugels van Bas uitgegroeid tot een stoere man en is het de bedoeling dat hij in de toekomst ook weer meegaat en ik ook weer eens onder het zadel zal verschijnen op de wedstrijden! Ik hoop nog lang te kunnen genieten van onze vereniging en de arabieren!

Jennifer Helwig, penningmeester
 

Lisette Zandvoort, algemeen bestuurslid

 

Denise van Gils, PR

Mijn naam is Denise van Gils, 28 jaar jong en woon samen met mijn vriend Quinten en onze katten Jaxx en Missy te Leeuwarden. 
Van kleins af aan ben ik gek op paarden en reed ik vanaf mijn 6e op de ponyclub. Ik ben opgegroeid met mijn zus die een eigen paard had. Na een paar jaar ben ik op een manege in aanraking gekomen met de western sport en (half) arabieren. Vanaf dat moment heb ik veel arabieren verzorgd en gereden totdat ik wat serieuzer werd. 
 
Jaren heb ik over de hele wereld gewerkt als professionele show groom, inmiddels heb ik nu al een aantal jaar zelf mijn bedrijf als professionele showtrainer. 
 
Nog niet zo lang geleden zijn mijn Amerikaanse merrie PA Vittoria Dancer en ik in de western sport gerold. Mijn merrie was hunter pleasure gereden bij haar vorige eigenaar en ik kende weinig anders dan dressuur en recreatief rijden. Nadat we lessen zijn gaan volgen bij Canisia Romani zijn we in 2022 lid geworden als rijdend lid van de DAWRA. Zeker niet onverdienstelijk! Wij hebben bijna alle wedstrijden meegereden en hebben het jaar afgesloten met Rookie of the year Western Pleasure en Western Horsemanship!